Autor Wiadomość
Gość
PostWysłany: Pią 22:36, 14 Lip 2006    Temat postu:

witam !
Grilowanie...fakt...fajne potrawy....Happy)
no i piwko do tego..
Posdrawiam
reni33
PostWysłany: Pon 5:24, 10 Lip 2006    Temat postu:

http://www.winiary.pl/wielkie_grillowanie.aspx
Też coś znalazłam.
reni33
PostWysłany: Nie 18:27, 09 Lip 2006    Temat postu:

Fajne przepisy, muszę wypróbować chociaż niektóre. Dzięki.
Darzamat
PostWysłany: Nie 10:55, 09 Lip 2006    Temat postu:

przepisy do sciagniecia http://rapidshare.de/files/24499880/_eBooks.PL_Kuchnia-GRIL.pdf.html
reni33
PostWysłany: Pon 12:26, 03 Lip 2006    Temat postu:

Shocked Shocked Shocked Shocked Sanrays
cooooo tooooo ma być Question Przecieś ta góra mięsa się nawet na steki nie nadaje, pewnie żylaste i samo łyko.... Confused a ty mi takiego zięcia proponujesz? Przecież to coś by się do mojego domu nie zmieściło.....
Ale się uśmiałam :D :D :D
Darzamat
PostWysłany: Pon 11:32, 03 Lip 2006    Temat postu:

hmmmm znalazlem odpowiedniego partnera dla Twojej corki Twisted Evil
bedziesz miec spokoj przez wakacje oto jego photo: http://img398.imageshack.us/img398/6724/podbor55229be.jpg
reni33
PostWysłany: Nie 15:17, 02 Lip 2006    Temat postu:

Na wakacje wyjedzie na jakiś czas do warszawy, to będzie spokój, a na przystojniaków jeszcze trochę za młoda... :D
3DH
PostWysłany: Nie 13:07, 02 Lip 2006    Temat postu:

Reni, wyslij swa urocza latorosl na wakacje, ewnentualnie poznaj z jakims przystojniakiem :D Wtedy bedziesz miala dostep do kompa 24h na dobe Wink
reni33
PostWysłany: Nie 12:09, 02 Lip 2006    Temat postu:

Od czasu do czasu zaglądałam, ale nikogo nie mogłam nigdzie spotkać.
Net w domu założyłam, nie muszę już do kafejki latać to teraz będę częściej coś pisać. W wakacje trudno się do komputera dopchać, moja latorośl do niego przyrosła :D
Darzamat
PostWysłany: Nie 11:16, 02 Lip 2006    Temat postu:

pracowalem Evil or Very Mad
reni33
PostWysłany: Sob 11:50, 01 Lip 2006    Temat postu:

Darzamat :D Jak miło cię znowu widzieć. Gdzie ty się podziewałeś?
Darzamat
PostWysłany: Sob 10:09, 01 Lip 2006    Temat postu:

Z podnoszeniem nie ma problemu przynajmniej ktos zaczal sie pojawiac przez prawie 1,5 miesiaca nikt sie tu nie odzywal Twisted Evil
reni33
PostWysłany: Pią 17:34, 30 Cze 2006    Temat postu:

A... no tak.... piwko. No to zróbmy tak. Ja przygotuję przekąski, a ty przyniesiesz piwko. Zbierzemy ferajnę i urządzimy sobie grupową randkę, a potem ruszymy to forum bo coś podupadło, i trudno mu się podnieść..
3DH
PostWysłany: Pią 15:37, 30 Cze 2006    Temat postu:

...żeberka w miodowej marynacie, albo w ostrej, udka, skrzydełka, steki z karkówki, udziec z indyka krojony w spore plastry... mmmm, ale mi narobiłas smaka. Za wątróbką nie przepadam, podoba mi się tylko zapach Confused. Czegos tu jednak brakuje... niby drobiazg, ale bardzo ważny. Tym drobiazgiem jest piwko :D
reni33
PostWysłany: Pią 6:58, 30 Cze 2006    Temat postu: Grilowanie

Wstawiłam to tutaj bo przecież griluje się przeważnie wieczorem, na kolację. Latem lubię dla rodzinki pogrilować....
Na grilla pożna położyć prawie wszystko. Od kawałka soczystego mięsa aż po główkę czosnku. Jakieś cukinie, jabłka, bakłażan i tp.

Często robię szaszłyki, na winie, ze wszystkiego co tam się nawinie Lol
żeberka w miodowej marynacie, albo w ostrej, udka, skrzydełka, steki z karkówki, udziec z indyka krojony w spore plastry i sama już nie wiem co...... a jeszcze kiedyś robiłam szaszłyki z wątróbki. Nie każdy lubi wątróbkę ale u nas np. wszyscy lubią. Mnie osobiście już się wątróbka trochę przejadła.

Trzeba wcześniej pokroić wątróbkę w sporą kostkę. Zagotować zalewę z oliwy, soku z cytryny, przypraw, czosnku. i do tego na 1-2 minuty partiami sparzyć w tym wątróbkę, wtedy dopiero nadaje się do nakładania na szpikulce.
Na przemian powiedzmy z cebulką, jabłkiem, ogórkiem, papryką. Podczas pieczenia smarujemy pozostałą marynatą w której parzyliśmy wątróbkę.

Powered by phpBB © 2001,2002 phpBB Group